JAG VILL INTE DÖ!! men det är inte så farligt...

ja, så lät det när jag skulle rida idag :P

Jag kan inte fatta att praktiken snart är slut! Jag trivs jätte bra här nere i skåne och det kommer bli riktigt tråkigt att åka hem. 

Idag har jag bara ridit två hästar. Vi har även höshoppat unghästarna och så har Límbo åkt för att få komma igång igen, vilket jag tror han kommer att gilla :) De hästar som jag ridit idag är Didi och Lova. Didi och jag skulle rida på utebanan, vilket hon tyckte var väldigt roligt. Kan säga att det blev ett par luftsprång :P Sen var det dax för Lova. Redan första dagen fick vi veta att hon är LITE speciell ( CP). Efter att hon fick gå lite mycket i måndag fick hon en vilodag igår vilket gjorde henne mycket taggad idag. Efter mycket om och men, därmed ur fegande från min sida, fick jag hjälp av Putte med uppsittning och ridning. Det kändes som en väldigt stor bomb! Men jag klarade det! Känner mig faktist väldigt stolt  :P

Men nu börjar det bli sent och jag har äntligen läst klart körkortsboken.. Så nu blir det sova :)
 

Lova

sista dagen!

Hej!
Idag är det sista dagen här. Sjukt fort har det gått! Idag har det varot riktig sommarvärme här, säkert 18 grader i solen, helt underbart! Har ridit två hästar, gått med nåra och linat nåra, och haft en riktigt bra dag!

Det är med blandade känslor som jag lämnar dethär stället. Jag gillar verkligen Holland, stallet, hästarna och människorna väldigt mycket! Alla är goa och glada, och jag kommer sakna det enormt! Samtidigt saknar jag allt därhemma (förutom vädret) och det kommer bli skönt att komma hem. Men vem vet, jag kanske kommer tillbaka hit... De frågade idag om jag vill jobba i sommar, så vi får se vad som händer. Det hade inte vart helt fel!

Nu ska vi ta en sista middag på Wok Palace. Fattar inte varför det finnt i Sverige, så himla gott!

Höres!

trött...

Tjao!
Idag har det bara varit jag och putte i stallet, så det har varit en lång dag med mycket ridning :)
Jag fick även idag göra "det lilla provet" att ta ut Pigge i hagen :o Pigge (PG) är en korsnig mellan shettis och fallabella och är ca knähög i manken :P Han är dock enliten enveten, djävlig och kaxig hingt. Alltså ett halt projekt att ta ut till hagen, men ut kom han och jag utan en enda skråma :D

Vanligtvas har jag och frida delat på hästarna som vi ska rida men nu är hon ledig så jag fick rida alla sex stycken själv. Och hästarna har varit varierade, äldre och busiga till unga små spralliga treåringar. men övervägande var alla lite extra busiga efter vilaodagen igår.


Men nu sitter jag i soffan och lyssnar på musik, gosar med Danny (kakan) och ska gå och duschar när jag orkar resa på mig :P 

Puss!

Vår...

Har haft en lugn dag idag, bara ridit en häst (som förressten ville döda mig) , resten av tiden har jag fixat skritten, gjort iordning hästar o pysslat lite. Skönt, är inte jättepigg idag heller!

Idag var första dagen hästarna fick gå ut i hagen i år dom var såhääääär mycket glada :





Vädret idag har varit underbart, Det har varit varmt i solan, säkert 15 grader minst, I like!

Sooool!

Hejhopp!
Kvällen igår började skitbra och slutade dåligt.
Vi kollade på tävlingarna först, och det var roligt. Ryttarna var galna, Pieter red på stallet fulaste häst, ser ut som en lång åsna ungefär, men på något sätt lyckades Pieter rida sin runda på en väldigt bra tid (Tur att det inte var stilbedömning ;) ) och team stal hendrx kom fyra, inte dåligt!

Sen var det dags för fest, väldigt lyckad med dans, dricka, mindre bra holländsk musik och roligt folk! Tyvärr slutade den mindre bra. En av tjejerna som jobbar i stallet ramlade och slog i huvudet, hon blödde ganska bra och fick åka in till sjukhuset. Det var runt klockan två och alla åkte hem efter det.

Jag skulle ha varit ledig i dag, men eftersom att hon var på sjukhuset var det en man kort i stallet. Det var bara att ta på sig den glada minen och gå upp klockan sju som vanligt.. så jag är inte jättepigg idag, men jag klagar inte!
Vi var klara i stallet vid 10, så min förmiddag har spenderats på en bänk i solen tillsamnans med Baloo, en kopp kaffe och en bok, Mys! Det är riktigt varmt idag och förhoppningsvis kan jag få lite färg i ansiktet, så att man inte ser helt död ut längre! (haha, I wish....)





update:)

Hejhopp, sitter här i vardagsrummet och käkar ben&jerry´s. Inte helt fel faktiskt!
Slutade tidigt idag, så jag är hemma efter en intensiv morgon som jag har göra kanska mycket på. Longerade tre hästar och red två, fixade med skritten och gjorde iordning hästar åt Michel. Inte illa pinkat!
Sen åkte jag och Amanda till Kessel och handlade, så nu har jag alla viktiga basvaror hemma, som pannkakor, godis och glass :)

I eftermiddag ska vi på tävlingar igen. De i stallet kallar det "stable competiton". Två stycken från varje stall tävlar i lag, två och två. En ska göra en felfri runda. Får han straff så omvandlas det till straffsekunder som den andra ryttaren måste ta igen på sin runda som den rider på tid. Snabbast vinner alltså. Det låter askul, så det blir nog en rolig kväll!
Förhoppningsvis blir det lite fest efteråt också. Inte fel.

Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Min telefon är stendöd. Eller skärmen i alla fall, så det hjälper inte att knapparna funkar. Så om ni undrar varför jag gå att få tag på så vet ni varför.

pysspyss, hälsningar från Baarlo


.

Sitter i soffan, kollar på the Proposal och ska anart ta en dusch. Idag har jag haft en lugn dag, bara ridit en och linat en, Skönt! Sen har vi vart och kollat lite hopptävlingar. Mer än så har väl inte hänt idag, så jag återkommer när det händer något !

// Evelina

snö?!

Bläää!!! nu snörar det här i skåne, tror dock det är värre hemma :(

Idag har det varit en helt vanlig dag i stallet. Jag har ridit Limbo och fina Håkan :) i morogn ska Patrik stå och skrika åt mig och Frida. Det ska faktist bli riktigt roligt! :D  Begitta klagade idag över att vi inte har fått rida tillräckligt, så nästa vecka när Frida är i London kommer det nog bli ganska mycket ridning har jag känslan över :)
Idag ver även Solvei hos veterinären och kollade om hon var betäckt. Och det var hon! Så nu blir det bäbis till våren med Master som pappa.
Men imorgon blir det hem gång till mina små hästar :)



Håkan 4 år

Puss

Dagens händelser och tankar

Om någon undrar så lever jag, orkade inte blogga igår. Jag var med och hjälpte Michel på en hopptävling, och var inte hemma förän sent, så det blev mat och sen sängen för min del .

Idag har det inte hänt något sådär jättespeciellt, utom att fina Vaduz åkte. Jag har ridit honom nästan varje dag, en häst som känns som en fet ardenner att sitta på ungefär, men när han väl kommer till arbete är han superfin! Han är såld till Turkiet. Jag är lite avundsjuk på honom faktisk. Vill också bo på heltid i värmen... Hoppas bara att han inte blir för sliten av den långa resan och att turkarna tar hand om honom :)


Fina Vaduz :)

Jag har tänkt idag på vilka fina djur hästar är, på riktigt!
Hästar är gjorda för att gå ute, rulla sig i lera, äta gräs och springa från rovdjur. Hästarna här på stal hendrix står i stallet hela dan, utom den timmen dom rids och den timmen dom går i skritten. Dom får inte vara naturliga för fem öre. Dom är aldrig skitiga, dom nosar inte ens på en annan häst. Ändå är dom så nöjda. Det finns ingen häst här som är grinig eller missnöjd på något sätt. Dom står i sina boxar och väntar på att få komma ut och göra sin timme i ridhuset, och blir skitglada när man tar ut dom och pysslar med dom.

Dagens stora tummenupp går till dessa fina djur som är så anpassningsbara och accepterar alla dumma ideér vi människor har. Tack till dom!


vs.

soft..

Japp PW här!

Idag har det varit riktigt lugnt så jag har hunnit plugga lite körkortsteori. Idag red jag hästen Didi, ganska rolig men inte lika rolig som limbo som jag red igår. Måste bara säga att jag fick äntligen tillbaka känslan av att det var riktigt roligt att rida :D , fastän det inte gick super bra! XP
Istallet jobbar Begitta, Patrik(putte) sen är vi nu två praktikanter jag och Frida.
Det finns två stall, eller egentligen tre men i det sista är det bara tre privata hästar som vi inte har hand om. Totalt är det 21 hästar som vi har hand om, många av dem är unghästar i tre års åldern, ston, valacker och någon hingst. Sen har vi även en del mer utbildade hästar.

Här är lite bilder...


Här är Fridaaaaaa. Hon är från helsingborgs ridgymnasie :)


Ena stallet med de mer rutinerade hästarna och hingstarna


Gamla stallet


Tonic, (bergittas häst) men riktig snygging ;)


Sköt om er, puss!

Mina nya grannar

Precis kommit hem nu, och jag är tröööött! Inte för att det har varit en så speciellt jobbig dag i stallet, den har vart rolig!
Jag har inte kunnat sova för att del har låtit som att det har krupit runt en råtta inne på mitt rum. Fräscht! eller inte... Jag letade efter den flera gånger, men hittade ingen. Så fort jag slutade leta och la mig i sängen började det låta igen. Jag öppnade dörren till Tims sovrum och hoppades på att den skulle krypa in dit (hellre han än jag ;) ), men hjälpte det.. NEJ..

Imorse gjorde jag en lite grundligare undersökning och kom fram till att Råttorna bor på andra sidan/i väggen. Mysiga grannar jag har, eller inte..

Detta var väldigt intressant, jag vet.. Men jag kände för att skriva det ;)

Nice dag!

Jag är glad, Har haft en superdag med superhästar !

Har ridit tre stycken idag. Den första var rent ut sagt fördjävlig, lång, tung seg och ful var den också.. Haha, inte så illa kanske, men inte rolig i alla fall :P
Sen red jag superdunderbästa Sandro boy. Har en sån fin känsla på den hästen. Vi tränade kondition på utbanan och hästen var pigg, glad och finfin!

Sen red jag en liten häst som känns som en ponny. Skitkul... Pigg som tusan och bockar hela tiden. Jag skrattade nog konstant hela ridpasset, hoppas att jag får rida den snart igen. Jag tror jag är den enda i stallet som gillar henne, Hahah!

Nu har jag precis ätit en god middag, lagad av sarah. Schnitzel, bakad potatis och feta sallad. Inte fel alltså :)

// Evelina


Begitta Kjellin

Ja, då var man i skåne land hos Begitta Kjellin :)

Efter lång körning genom många småbyar hittade vi äntligen fram till den lilla gården i går kväll. Idag första dagen på här har varit ganska slapp men rolig och det känns som jag kommer att trivas bra :D

Stallarbetet börjar kl 8 och då är det fodring och mockning. Sen idag kom veterinären vilket gjorde att det vanliga schemat blev lite anorlunda. Alla hästar gick i skritten/ hagen/ rastade sig i ridhuset. Vissa gjorde även flera saker. Sen var det ridning, jag fick rida en häst som kallas Lilmbo. Han har gått 1,50 hoppning och kan S:t George dressyr. Han var väldigt rolig och underhållande ridning då hans nya nöje var att driva med praktikanter på kortsidan :P men det gick bra med mycket inneskänkel.

Här är han! Limbo :)


Här bor jag! det är ett jätte fint hus med stooor tv och jätte skön soffa!

Här är mitt rum, med stor mjuk säng, mmmm....

Puss och kram

Tävlingsdag

Hejhej!
Sitter i soffan med och försöker blogga, samtidigt som jag försöker rädda min macka som Baloo är väldigt sugen på. Inte det lättaste kan jag säga. Han är ganska stark, inte bara fett inte...

Idag har vi varit på tävlingar i Asten hela dan. Asså deras tävlingsplatser är sjukt fina. Vi har suttit i en bar hela dan samtidigt som vi har tittat på tävlingarna. Folket är jättetrevligt, alla är glada och bjuder på drinkar och mat hela tiden. :)

Det har vart blandade resultat för Hendrix:arna idag. I 1.35 hade alla ett ner utom Michel som failade med en och kom nia med Noble.
I 1.40 grand prix hade alla typ tusen nedslag, utom Michel med Noble som gjorde två klockrena rundor och Vann! Grattis till dom! :D


Baloo är fet, söt, hungrig och tycker att han behöver mackan bättre än vad jag gör..


Grattis till Michel och finfina Noble, :D

helt normalt.. I Holland ja.


Typ helt vanlig efterfest på nationell tävling. Liveband, en sisådär 300 pers, bar, galna människor, härlig stämning...

VARFÖR BOR VI I SVERIGE?!?!?!?!?!?

Venlo!

Idag gjode vi stallet i racerfart. Vi var två stycken och stallet var klart redan halv ett, de e snabbt jobbat! Sen körde Sarah mig till Venlo där jag har knatat runt hela eftermiddagen, en väldigt mysig stadmåste jag säga :)
Jag hittade en massa saker som jag ville köpa, synd bara att min resväska redan är fullproppad till max, inte OK !

Det är hopptävlingar i Asten denna helgen, och ikväll är det nån show/fest där som vi ska på. Jag fattar inte vad det är, men det blir säkert kul!



Venlo :)


Cyklar. Det är sjukt mycket cyklar här, det är typ omöjligt att gå i stan utan att bli överkörd av galna cyklister!



Vardagsrummet i nya huset, mysigt!


Och det bästa av allt, KAFFEMASKINEN!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D

Wok Palace!

Förresten måååste jag bara lägga upp bilderna på min och Philippas middag i onsdags. Vi var på wokrestaurant med buffé. Det fanns massa olika varmrätter och sushi, sen kunde man göra sin egen wok. Man plockade, valde sås och lämnade maten till en kines som wokade den, Svingott! Och sist men inte minst en efterrättsbuffé med glass, frukt och eskimåkyssar. Awesome!


Philippa, saknad och på fel håll. Det är tomt här utan henne!



Wok ♥


inte jättehändelserik dag

Hejhej, nu är jag duschad, äten och klar!

Jag sitter i soffan i mitt nya hus. Jag har nämligen flyttat in till ett annat hus på gården, till en tjej som jobbar i stallet. Dom tyckte inte jag skulle bo ensam, jag vet inte riktigt om jag håller med om det. Tjejen som jag bor med, Sarah, är ganska trevlig. Hon påminner faktiskt ganska mycket om Ove Sundberg i solsidan. Så trevlig är hon ;) Haha, men det funkar.

Det nya huset är inte lika häftigt som det förra, men det är mysigt och fräscht så jag ska inte klaga.
Ska ta lite bilder, så kan jag lägga in dom imorgon.

I stallet har det inte hänt något speciellt idag, det är mycket tvätt och puts av hästar, eftersom att både Michel och Pieter tävlar alla dagar denna helgen. Jag har ridit Vaduz, som jag har ridit i princip alla dagar. En jättemysig häst! Han ska hoppa sin första 1.40 imorgon, så vi håller tummarna för söthästen! :)

Imorgon jobbar jag bara halvdag, sen ska jag in till Venlo och strosa runt fär hela eftermiddagen. Ser fram emot det!



Hejhopp

Plan för kvällen:

Cykla till Baarlo och köpa massa godis
Duscha, äta och parkera mig i soffan
Skriva ett längre blogginlägg
Kolla massa film och äta mig fet

Gillas skarpt!


godnatt!

Om någon undrar så lever jag, och jag är tröööött och orkar inte skriva. återkomer imorgon med ett längre inlägg ;)


snyft!

Japp då var det Philippa som skriver från trista, tråkiga, blöta, snöiga Sverige.

I morse fick jag skjuts av någon till flyget som inte pratade engelska, men fram kom vi. Och lycklingsvis lyckas jag lämna in bagaet och ta mig på flyget helt själv! :D fast jag tror jag var den enda som pratade svenska...

Det var en mycket dyster syn att komma hem och se snön och det var kalt och regnit! Jaja, vi får hoppas att det blir liiiite bättre när jag åker ner till skåne och Begitta kjellin :)

Till alla er som är kvar ute i varma länder, STANNA DÄR tills bättre tider :)

God natt på er alla, puss
Philippa

Tulpaner och väderkvarnar

Jag tänkte bara säga att det uttrycket inte stämmer. För den enda väderkvarnen jag har sett var påväg hem från tävlingen i söndag och det var i BELGIEN.

...Så alla Svenskar är inte blonda och blåögda och den finns inte bara (inga) väderkvarnar i Holland :D 

Alltid kul att lära sig något! :P

Puss!

VÅR!!!

Hejhej idag är det Philippa som uppdaterar om läget.

Idag har det varit helt underbart väder! jätte varmt i luften så man kunnat gå utan jacka, typ bästa grillvädret, synd bara att solan hann gå ner innan jag hade slutat jobbet.

I förmiddags var jag med Tim när han skulle hoppträna på något ställe. Det var mycket förvirrande för jag viste inte att jag egentligen skulle med och hur allt funkade :S . Men trots allt lyckades jag sadla alla rätt och få ut dem alla tre. Känner mig riktigt stolt! Eftermiddagen var bara lång och lite små hektisk.

Idag har det även flyttat in en annan i vår lägenhet, asså vi delar kök och vardagsrum. Han är typ 25, turk, men verkar jätte trevlig. Dessutom verka han lika tät som många andra här ( hästar uppstallade här, iphone, ipaad). Jag tycker Evelina ska lägg in en stöt när de ändå ska bo tillsammans.

Nej, nu blir det att fixa sig inför slutsputten av sista kanivaldagen! hoppas det är något drag i Baarlo annas blir jag besviken :(

Puss och kram!
Philippa


Galen kväll och seg dag

Tjo, Evelina som skriver :)

Idag har det vart en jobbig dag. För det första var vi ute och firade carneval (?) igår, och det var galet roligt! Vi och de andra som jobbar i stallen åkte till ett ställe där det var sjukt mycket folk. Vi dansade och var galna till typ Hollädsk dansbands/house musik, någon blandning var det. Alla var utklädda och taggade till tusen, Underbart!
var inte hemma föräns vid 3, men det var värt att vara lite trött imorse!

Idag var jag i stallet på förmiddagen, sedan åkte jag och en Hollädsk gubbe iväg till tyskland med några hästar för att de skulle få akupunktur, vilket verkar vara jättebra!
Det var ett litet problem att gubben jag åkte med inte kunde ett ord engelska, men allt funkar med teckenspråk ;)

Här kommer ett par bilder på hur otroligt snygga vi var igårkväll. Tack till Sarah som fixade dom fina kläderna till oss ! :P




// Evelina

ledig dag

Idag har jag haft min första lediga dag, underbart! Som iochförsig bara till typ halv åtta, sedan åt jag frukost och städade lite tills Philippa kom in från stallet.
Till lunch blev det en cykeltur till mcDonalds i Kessel. Våran kyl är nämligen väldigt tom, och affären stänger tydligen klockan 12 varje dag fram tills torsdag. Gött! eller inte...

Sedan har vi varit och tittat på tävlingar i Belgien. Tim och Michel har startat några hästar. Grattis till Tim som fick en 4de placering i 1.45! :D
Annläggningen var superfin, Stor, men värme och lyxig restaurant! Det var en liten överraskning att folk är så uppklädda på hopptävlingar. Jag och Philippa gick runt i stallkläder, och tanterna gick runt i högklackat med en chihuahua under armen och diorväskan i den andra. Haha, konstigt!
Hoppas allt är kanon hemma i sverige!

// Evelina

våran dag i bilder.... so far!


Vi lämnade gården för en liten tripp till Venlo...


Vi bor i det vita huset man ser i bakgrunden, det är fint :)



Väntar på bussen...


Vi tyckte folk såg lite konstiga ut, så vi ville ta kort på dom. Det var innan vi visste vad som väntade i stan...


Alla, och då menar jag verkligen ALLA, gamla som unga, i HELA stan var utklädda, fulla och GALNA! Haha, I like!



Han ville vara med på bild, söt, haha



Dom har bra ljudsystem här i Holland.



Var är festen..? Här var festen.



Var är festen..? HÄR ÄR FESTEN!
Haha, galen, rökig, bussresa hem, med Holländska suparsånger som vi fick översatta av killen som satt framför oss.. De var en trevlig prick de ;) 


Nu ska vi äta potatismos, sen får vi se vart vingarna bär ikväll..

Puss puss

snabbt.

Nu sitter jag i Soffan, äter M&M:S och kollar hem till midgård. Vi har slutat tidigt idag, och det är jätteskönt! Vi gjorde stallet i racerfart, jag red bara en häst, sen longerade jag typ tusen på raken supersnabbt.

Michel hjälpte mig idag när jag red, och han är verkligen jätteduktig, kan verkligen sätte fingret på problemen och ändra på småsaker så att allt blir mycket bättre, kanon!

Nu ska jag o PW ta bussen och utforska Venlo, vi får se vad som händer.. Man vet aldrig!


// Evve

Torsdag!

Hej, Evelina här :)
Idag har det varit en intensiv dag, har hunnit med att rida 4 hästar plus att jag har linat två, sen har jag och Philippa tagit en cykeltur in till Baarlo och handlat lite.

Jag har fotat lite idag, så jag lägger upp lite bilder från stallet där jag tillbringar mina dagar :)


"mitt" stall, det finns två likadana gångar, en där pieter har sina hästar, och en med Michaels hästar, som jag rider mest.


Skrittmaskinen. Belägen mitt i stallet. Supersmidigt!


Hamlet redo för ett pass. En av mina två favoriter so far! En het dam som är väldigt stark, men när man väl fått henne där man vill ha henne är hon jättehäftig, mkt power i den hästen!



Fina, fina Sandro Boy, Har sån connection med den hästen så det är helt sjukt! Har nog aldrig fått en sån bra känsla på någon häst förut. Mamma och pappa, om ni läser detta, hur mycket sparpengar har vi? Vi kan väl leva på knäckebröd i några år? Den hästen vill följa med mig hem till Sverige sa den ;)

Nu äter vi pannkakor, ska göra dipp och kolla på shrek .... Vi höres!

Solen skiner!!

Hejhej nu är det PW som skriver. Jämnfört med eve så går jag faktist mellan byggnaderna och fick idag liksom igår känna den härliga vårsolen. Jag passade idag på att fota lite ;)

 
Här är ett litet stall där man ser hästarna, och resten av byggnaden är ett stort ridhus och typ ett konferansrum.


Här får hästarna vid ridhuset lufta sig lite i solen :D


Här är inne i ridhuset. På varje kortsida är det en stort port som man kan öppna så det inte blir så varmt, vilket ni ser på bilden :) Och underlagen är underbart!!


Men nu ska jag gå och trängas med eve i vår underbara säng, God Natt!

puts, tvätt och svett

Heej alla i Sverige, Evelina här :)

Idag har det inte blivvit så mycket ridning som dom andra dagarna, har bara ridit två stycken. Michael ska till Belgien och tävla i helgen med några av hästarna, så idag har det putsats och tvättats för fullt!
Vi hoppas på att få komma dit och titta på söndag, när dom största klasserna är.

Helgen ser tuff ut. Michael är ju på tävling, Amanda och Luce är på semester i Florida. Kvar är bara jag, Piete och Lisa på typ 20 hästar, Underbart!
Nu får jag sluta skriva, vi blir snart hämtade av de andra i stallet, sedan ska vi in til den enorma (inte) byn Baarlo och käka kinamat. Wonderful!

Ciao, vi höres.

// Evelina

Vanlig dag på Hendrix training

Tjo, Evelina som skriver !
Tänkte berätta lite om en vanlig dag på Hendrix training.
Vi börjar klockan åtta på morgonen. Då fodrar vi, mockar, och rider någon häst.

Klockan 10.00 är det fika för alla som jobbar i stallet. Fikat är väldigt viktigt på det här stället, man slutar med allt man håller på med. Om man håller på att göra iordning en häst slänger man på den ett täcke och låter den stå i gåmgem tills man har fikat klart. Kaffe är det viktigaste i stallet! ;)

Sedan rider man ett par hästar till innan lunchen som är klockan 12.30. Även den går före allt annat. Till lunch äter vi mackor med nutella och dricker kaffe, hälsosamt och bra .

Vi rider fram till nästa fika, som är 15.30. Sedan mockar vi en gång till och fodrar. Stallet stängs för dagen vid typ klockan sex.

Nu vet ni ungefär hir en dag här ser ut.. Vi återkommer om vad som händer här :)

Kram Evelina

RSS 2.0